ANTEPFISTIĞI YETİŞTİRİCİLİĞİ

İKLİM İSTEĞİ

Antepfıstığı yazları uzun, sıcak, kurak ve kışları nisbeten soğuk olan bölgelerde ekonomik olarak yetişebilmektedir.

Antepfıstığının yetişme alanlarını belirleyen önemli faktörlerden birisi sıcaklıktır. Yaz aylarında meyvenin gelişmesi ve olgunlaşması için oldukça fazla ve uzun süre yüksek sıcaklık, kış aylarında ise belli bir süre düşük sıcaklığa ihtiyaç gösterir. Ancak kış soğuklarının -15 °C ve daha fazla düşme ...devamı...

TÜRKİYE TOPRAKLARININ BAZI FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLERİ

TÜRKİYE TOPRAKLARININ BAZI FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLERİ

Türkiye topraklarının bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri ile ilgili değerlendirmeler TOPRAK SU Genel Müdürlüğü tarafından sonuçlandırılan Türkiye Toprakları Verimlilik Envanter Projesi (TOVEP) çalışması sonuçları kullanılarak yapılmıştır. TOVEP çalışmasında Türkiye çapında yaklaşık 250.000 adet toprak örneği analizi yapılmış ve analiz sonuçlarına dayanarak hem bölgesel hem de ...devamı...

AĞ HAVUZLARINDA LEVREK YETİŞTİRİCİLİĞİ

Levrek balığı, ülkemizi çevreleyen tüm denizlerde bulunmakla birlikte, Ege ve Akdeniz'in balığı olarak bilinir.

Ekonomik değeri çok yüksek, eti lezzetli, sevilen bir balıktır.

Sıcaklığa ve tuzluluğa karşı toleransı yüksektir. Tuzluluğu % 005 ile % 050, sıcaklığı 1°C ile 34°C arasındaki sularda yaşar. En uygun büyüme sıcaklığı 22-24°C dir.

İtalya ve Fransa'da 1970'li yıllarda yetiştiriciliği başlamasına rağmen ülkemizde birkaç yıldan beri ...devamı...

Mesh (meş) Nedir? Nasıl hesaplanır?

Mesh (meş): bir elekten geçebilen en büyük parçanın ölçüsü demektir.

Örtüaltı üretiminde zararlı organizma girişini önlemek ve biyolojik mücadele yaparken içerdeki faydalı böceklerin dışarı çıkmasını engellemek amacı ile kullanılan 40-70 mesh ölçüsünde pamuk, iplik veya sentetik tül dokumalar kullanılmakta ve devlet tarafından desteklemesi yapılmaktadır.

Nasıl hesaplanır?

Mesh ingiliz ölçü birimlerinden olduğu için hesapmasıda ...devamı...

TAVŞAN YETİŞTİRİCİLİĞİ

Tavşanlar; yüksek döl verimli ve yemi çok iyi değerlendirerek ürüne çevirme özelliğine sahiptirler. Bu hayvanlar yünü, eti  ve kürkü için yetiştirilirler. Tavşan yetiştiriciliği bilhassa Fransa olmak üzere pek çok ülkede yapılmakta olup, henüz ülkemizde yaygın değildir. Konuya ilgisi olan yetiştirici için, kolay beslenen çabuk üreyen bu hayvanla ilgili genel ve pratik bilgiler verilecektir.

Tavşan  Irkları  ve  özellikleri

Tavşan ırklarını genellikle ...devamı...

KULUÇKA VE KULUÇKA TEKNİĞİ

Bu konumuzda iyi bir civciv nasıl elde edilir, kuluçka nedir, kuluçkahane tipleri, kuluçkahane kurulmasındaki önemli hususlar nelerdir, kuluçka binası ve iç yapısı, kuluçka makineleri ve özellikleri, çalıştırma prensiplerini ve yumurta muayenesi ile iyi bir damızlık yumurtanın özellikleri ve cinsiyet tayini konularında gerekli bilgileri vereceğiz.

U N U T M A ....!

Kuluçka ekonomik olmalıdır

Yumurtadan civciv çıkma oranı yüksek olmalıdır.

Civcivler ...devamı...

TÜRKİYE BAĞCILIĞI ve BAZI ÜZÜM ÇEŞİTLERİMİZ

1.1. Bağcılığın Durumu ve önemi

Ülkemiz bağcılık için en uygun iklim şartlarına sahiptir. Bu nedenle asma yetiştiriciliği yüzyıllardan beri yapılmaktadır.

Asma hemen her toprakta yetişir. Az sulamayla yetinmesi, yamaç arazileri de değerlendirmesi tercih edilmesini sağlamıştır. Ayrıca üzümün birçok değerlendirme şeklinin olması da dünya üzerinde en fazla üretilen meyve olmasına yol açmıştır.

Bağ yetiştiren ülkeler içinde Türkiye 1999 yılı ...devamı...

Meyve bahçelerinde kış mücadelesi Hanefi HANÇER Ziraat Yük. Müh.

Kış ilaçlaması, meyve bahçelerimize zarar veren bazı zararlılara karşı kış aylarında kışlık yağlarla yapılan bir ilaçlamadır.

Meyve bahçelerimize zarar veren meyve zararlılarının birçoğu kışı ağaç gövde, dal ve sürgünleri ile yere dökülen bitki artıkları arasında geçirirler. Havaların ısınması ile birlikte kışladıkları yerlerden çıkarlar ve bitkiye zarar vermeye başlarlar. Kış ilaçlaması, kışı ağaçlar üzerinde geçiren; sanjose kabuklu ...devamı...

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10

Copyright - Tarım Kütüphanesi - 2007