Parliament sinema kulübü müziği

1990'lı yıllarda Parliament pazar gecesi sinemasının jenerik müziği olan  Karla Bonoff'un seslendirdiği "All my life" müziği o dönemdeki herkesin diline bir parça dolanan bir müzik. Dönemin özel tv kanalı star tv'de pazar geceleri yayınlanan parlament sinema klübü sayesinde vizyon filmlerini izlemi fırsatı bulmuştuk. Filmler; " Parliament Sinema kulübünün sunduğu pazar gecesi sineması reklamlardan sonra devam edecek" repliğiyle kesilirdi. Linda Ronstadt'ın bestelediği ...devamı...

GÜBRELERİN SINIFLANDIRILMASI

2. GÜBRELERİN SINIFLANDIRILMASI

Gübreler yapılarına göre organik, kimyasal ve mikrobiyal gübreler olmak üzere üç gruba ayrılırlar.

2.1. ORGANİK GÜBRELER

2.1.1. Hayvan Gübreleri

2.1.2. Kompost

2.1.3. Turba Toprağı (Torf)

2.1.4. Yeşil Gübreler

2.1.5. Humik Asitler

2. 2. KİMYASAL GÜBRELER

2.2.1. TEK BESİN MADDESİ İÇEREN GÜBRELER

2.2.1.1. Azotlu Gübreler

2.2.1.2. Fosforlu Gübreler

2.2.1.3. Potasyumlu Gübreler

2.2.2. BİRDEN ...devamı...

TÜRKİYE BAĞCILIĞI ve BAZI ÜZÜM ÇEŞİTLERİMİZ

1.1. Bağcılığın Durumu ve önemi

Ülkemiz bağcılık için en uygun iklim şartlarına sahiptir. Bu nedenle asma yetiştiriciliği yüzyıllardan beri yapılmaktadır.

Asma hemen her toprakta yetişir. Az sulamayla yetinmesi, yamaç arazileri de değerlendirmesi tercih edilmesini sağlamıştır. Ayrıca üzümün birçok değerlendirme şeklinin olması da dünya üzerinde en fazla üretilen meyve olmasına yol açmıştır.

Bağ yetiştiren ülkeler içinde Türkiye 1999 yılı ...devamı...

BRÜKSEL LAHANASI YETİŞTİRİCİLİĞİ

BRÜKSEL LAHANASI

Brüksel Lahanası serin iklim sebzesi olup lahana, karnabahar, brokkoli,alabaş ve şalgam ile aynı familyada yer alır .Brüksel Lahanasının tek gövde boyunca (60-90 cm.) yaprak koltuklarından gelişen, çok sayıda küçük minyatür lahanaları yenilen kısmını oluşturur. 30-50 adet yenilebilir minyatür taç oluşumu gerçekleşebilir. İKLİM İSTEKLERİ: Yetişme dönemi uzun optimum sıcaklığın 15-18 derece olan yerler yetiştiriciliğe uygundur. Düşük ...devamı...

KARPUZ YETİŞTİRİCİLİĞİ

1. GİRİŞ

Karpuz tek yıllık bir bitkidir. Gövdesi hafif tüylü olup kolları toprak yüzeyinde 3-4 m kadar uzayabilir. Kökleri susuz olarak yetiştirilen yerlerde oldukça derine inmesine rağmen sulanan şartlarda saçak kökler daha çok 40-50 cm derinlikte yoğunlaşır. Meyveleri ise tatlı ve suludur.

Karpuz tarımı, dünyada ve ülkemizde oldukça geniş bir alanda yapılmaktadır. Türkiye dünya karpuz üretiminin %20’sini gerçekleştirmektedir.

2. ...devamı...

PATATES TARLALARINDA YABANCI OT MÜCADELESİ

Resim 2.Sirken(Chenopodium album)

ZARARI:

Ülkemizde geniş bir alanda yetişen patates tarlalarındaki yabancı otlar, mahsulün topraktan alacağı su ve besin maddelerine ortak olurlar. Güneşlenmesine mani olarak % 20-30 oranında ürün kaybı sağlar. Patateslerin içindeki yabancı otlar ilk 2 ay gelişimine engel olur. Bu dönemde mücadelesi uygun olur.

MÜCADELESİ :

1-Kültürel önlemler :

a) Yabancı otlar tohum vermeden önce imha edilmeli,

b) ...devamı...

AŞILI ASMA FİDANI DİKİMİ

Toprak Hazırlığı

Bağ tesis edilmeden önce eğer gerekiyorsa arazi tesviye edilir.Taban suyu yüksek olan yerlerde mutlaka drenaj önlemleri alınmalıdır.Toprak en az 50-60 cm derinlikte işlenmelidir.Bu sırada toprak  analiz sonucuna göre tavsiye edilen miktarda taban gübresi (Fosfor ve Potasyum) verilmelidir.Mevcut şartlara göre belirlenecek uygun sıra arası ve sıra üzeri mesafelere göre fidanların dikileceği yerler işaretlenerek toprağın tavlı ...devamı...

DEĞERLİ TAŞLAR VE İNSAN SAĞLIĞINA FAYDALARI

Akik Taşı:

Çağımızın en büyük sorunlarından olan strese karşı iyi geldiği tespit edilmiştir.

Akıl ve mantık gücümüzün gelişmesini sağlar.

Nazara karşı korunmamızı sağlar.

Hamilelik sürecinde anne bebek sağlığı için faydalı olduğu tespit edilmiştir.

Kan dolaşımını düzenlediği ve tansiyonu dengeleyici özelliğinin olduğu da tespit edilmiştir.

Damarları koruyucu güçlendirici etkileri tespit ...devamı...

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10

Copyright - Tarım Kütüphanesi - 2007