MEYVESİ YENİLEN SEBZELERİN YETİŞTİRİCİLİĞİ (DOMATES, BİBER, PATLICAN, BAMYA)
..:: Sorular / Yorumlar ::..

Yazan : Hakan kaçar
Yazılış Tarihi : 1.05.2018 17:32:52
  Son zamanlarda çokça revaşta olan solucan gübresini sebze fidelerine kullanmak istiyorum,organik olmasının yanında verimliliği artırdığını duydum sizin görüşünüz nedir?
Cevap vermek için tıklayınız...
Cevaplama Tarihi : 14.08.2015 12:27:53 
Cevaplayan : FASEN 
Kanunda tarla vasfı araziler için ekonomik bütünlük değerini 10 da belirlemiştir.
1. Payli (hisseli) tarim arazilerinde ekonomik bütünlügün altindaki arazileri paydaslar birbirine rahatlikla satabilir. ( talimatin 2/g maddesi)
2. Payli (hisseli) tarim arazilerinde ekonomik bütünlügü altindaki veya yeter gelirli tarimsal arazi büyüklüklerinin üzerinde olan paylar hissedarlara veya üçüncü kisilere devredilebilir. ( talimatin 2/h maddesi)

Buna göre araziniz ekonomik bütünlügün altinda oldugu için ( satmak istediginiz hissenize düsen arazi) hissedarlara sormadan hissedara veya üçüncü sahislara satabilirsiniz. 
 
Yazan : Mevlüt
Yazılış Tarihi : 11.06.2016 01:38:33
  Slm hersene domateslerime hastalık geliyor özellikle yaprakların üstünde siyah pire dediğimiz böcekler meydana geliyor ve tarım bayilerinde aldigim ilaçları kullanıyorum hiç bir faydasını göremiyorum aksine bu seferde kurumaya ve yaprakları buzusmeye başlıyor bu konu ile ilgi hangi ilaç daha faydalı olur cevap yazarsaniz sevinirim
Cevap vermek için tıklayınız...
Cevaplama Tarihi : 6.12.2014 18:13:59 
Cevaplayan : ismail konargöçer 
Hipradoks ve eritromu karıştır suyuna ver. Yada çocuk antibiyotigi içir tavuga.Hayvan ilaçlar8 pahalı arkadaş herkes birşey söylüyor. Ben cocuk antibiyoti veriyorum yada. Gözleri kapana şişen hayvanlara eritrom vitaform hipradoks üçünü su ile karıştırıp veriyorum. Ayrıca gözlerine antibiyotikli kıremde sürüyorum.. 
 
Yazan : Serpil Urhan
Yazılış Tarihi : 2.07.2015 17:45:10
  Domates fidalarımızda şuan kök üstünde kahverengileşme ve yapraklarda kuruma var. Hangi ilacı kullanmalıyız ? Tarla salman su ile sulanıyor. Acil cevap verirseniz memnun oluruz.
Cevap vermek için tıklayınız...
 
Yazan : Atik Demir
Yazılış Tarihi : 16.05.2014 19:45:57
  İspir fasulyesi nasıl yetiştirilir? ekim, sulama, çapa ve hasat yönünden diğer fasulye ile aynı mıdır?
Cevap vermek için tıklayınız...
Cevaplama Tarihi : 22.07.2013 10:11:12 
Cevaplayan : ismail  
hiç sütyemi vermenize gerek yok onun çinsi sütlü ise o sütlü olur zaten 
 
Yazan : Ahmet
Yazılış Tarihi : 12.12.2013 02:15:54
  Patlıcanda genellikle hasat zamanına yakın potasyum ve bor eksikliğinde yapraklarda morarma görülebilir. Potasyum veyahut bor kullandı isenizde önemli olan vermiş olduğunuz gübreyi bitkiye aldırabildinizmi. Toprak yapınız sıkıntılı ise pH seviyesi, asidik veya alkali olarak yüksekse organik madde düşükse gübre alımınız zordur. Ayrıca mozaik virüsündede yapraklarda veya meyvede renk bozuklukları görülebilir. İncelemek gerekir.
Cevap vermek için tıklayınız...
 
Yazan : halil
Yazılış Tarihi : 17.08.2012 00:20:58
  palıcanlar hasat ortasında verimin en yüksek zamanında yani ağustosun başında morarma oluşuyo bunun nedeni nedir ve önlemi nedir net bir açıklama verirseniz sevinirim demir eksikliğinden diyor bölgemizdeki ziraatçı arkadaşlar demir veriyoruz ama olduktan sora olmadan önlemleri nedir tşk ederim saygılar
Cevap vermek için tıklayınız...
Cevaplama Tarihi : 15.05.2012 
Cevaplayan : UGUR 
AGIZDAN VE MAKATTAN ZEYTİN YAGI VERİN EGER YEM YİYORSA LEVAZİNİD ATIN AGIZDAN CA/KG. BAZINDA GEÇMİŞ OLSUN
 
 
<<   <   [1]   >   >>

Soru/Yorum eklemek için ilgili konuya gidiniz..

Copyright - Tar?m K?t?phanesi - 2007