ÖRTÜALTI YETİŞTİRİCİLİĞİ

Farklı iklim bölgelerine sahip olan ülkemizin özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde örtüaltı sebzeciliği yoğun olarak yapılmaktadır. Sonlarda yetiştirilen en önemli sebzeler domates, hıyar, biber, patlıcan, kavun ve kabaktır.

Bu dersimizde siz üreticilerimize daha fazla gelir getirecek olan örtüaltı sebzeciliğini tanıtarak bazı önemli sebzelerin yetiştirme tekniğini aktarmaya çalışacağız.

Bundan böyle kış mevsimi boyunca sebze üretimine devam edeceğiz.

Un...devamı...

Tavuklarda Vitamin Ve Mineral Yetersizliği

<<<Önceki Konu <<<

Hasta olduğumuzda doktor bize ilaçlar verir. Bunların içinde vitaminler de bulunur. Demek ki vitamine ihtiyacımız var.

Her canlının vitaminlere ve de mineral maddelere ihtiyacı vardır. Civcivlerin, piliçlerin, tavukların da ihtiyacı vardır. Bu maddeler az alınırsa hastalıklar ortaya çıkıyor. Bu maddeler nelerdir, eksikliğinde hangi bozukluklar olur? Burada bu konuları inceleyeceğiz.

Bazı maddelerin adını ilk defa duyacaksınız....devamı...

PATLICAN YETİŞTİRİCİLİĞİ

1. GİRİŞ

Patlıcan ılık iklimlerde senelik, tropik iklimlerde ufak bir ağaç şeklinde büyüyen bir çok senelik bir kültür bitkisidir.

Yöremizde çok tüketilen patlıcanın önemli bir yeri vardır. Yemeklik değeri yanında uzun yıllardan beri halk arasında ilaç olarak da kullanılmaktadır.

Patlıcan çeşitli ekolojik şartlara bağlı olarak %0.2-46.8 oranında değişmek üzere ortalama % 6.75 oranında yabancı döllenme göstermektedir.

2. ÇEŞİTLER

Son ...devamı...

BAĞ TESİSİ VE BAĞDA AŞILAMA

Aşılı ve aşısız Amerikan asma fidanı üretimini ne şekilde yapacağımızı bir önceki dersimizde gördük. Bu dersimizde de bağ tesisi ve aşılamayı nasıl yapacağımızı göreceğiz.

3.1. Bağ Tesis Edilecek Arazinin Seçimi, Anaç ve Çeşit Belirlenmesi

İyi bir bağ yetiştirmenin temel şartı, bağ kurulacak arazinin doğru seçilmesidir. Bu nedenle bir yerde bağ kurmak istiyorsak önceden o yöreye uygun anacı ve amaca uygun çeşidi belirleyerek bunların iklim ...devamı...

ZİRAİ MÜCADELE İLAÇLARININ İNSAN VE ÇEVRE SAĞLIĞINA ETKİLERİ

Ülkemizde nüfusun hızla artmasına ve sanayimizin gelişmesine karşın bitkisel üretime ayrılan toprak alanları son noktasına varmıştır. Bu topraklar yerleşim alanları ve sanayi kuruluşları nedeniyle gün geçtikçe biraz daha azalmaktadır. İşte bu nedenlerle üretimde verim artışını sağlamak ve yüksek kalitede ürün elde etmek zorundayız.

Farklı iklim şartlarına sahip olan ülkemizde, değişik türlerde pek çok bitki yetiştirilmektedir. Bu çeşitlilik hastalık, ...devamı...

SERADA ETKİLİ ÇEVRE FAKTÖRLERİ (IŞIK-SICAKLIK-NEM-HAVALANDIRMA)

Seracılık

İklime bağlı kalmadan bütün yıl boyunca veya belli aralıklardaki sürelerde ekonomik olarak sebzeciliğin ve çiçekçiliğin yapıldığı tesisler olan seralardan başka plastik malçlar, yüzeysel örtüler, yastıklar, alçak ve yüksek tünellerde de örtü altı yetiştiriciliği yapılır.

Serada Etkili Çevre Faktörleri

Seradaetkili çevre faktörleri; Işık, Sıcaklık, nem ve havalandırmadır. Bu temel faktörlerin yanında; havanın içerdiği CO2 miktarı, ...devamı...

KUZULARDA İSHÂLLE SEYREDEN ÖNEMLİ HASTALIKLAR

İshal olunca, kuzular bir kaç gün içinde erir gider. Hastalığı atlatsa bile, mikrop vücuduna yerleşir. Hayvan iyi gelişemez, verimi düşük olur.

İshalli hastalıklardan iki tanesini bu derste tanıtıyoruz: Septisemi ve Salmonellozis. İkisi de zarar - ziyan getiren hastalıklardır.

önemli olan, bunları önlemektir. Bu da, temizlik ile olur. Ağılda, merada ve pazarda temizliğe dikkat etmek lâzımdır.

Dersimizde anlattıklarımız bir gün size gerekebilir.

KUZU ...devamı...

Parliament sinema kulübü müziği

1990'lı yıllarda Parliament pazar gecesi sinemasının jenerik müziği olan  Karla Bonoff'un seslendirdiği "All my life" müziği o dönemdeki herkesin diline bir parça dolanan bir müzik. Dönemin özel tv kanalı star tv'de pazar geceleri yayınlanan parlament sinema klübü sayesinde vizyon filmlerini izlemi fırsatı bulmuştuk. Filmler; " Parliament Sinema kulübünün sunduğu pazar gecesi sineması reklamlardan sonra devam edecek" repliğiyle kesilirdi. Linda Ronstadt'ın bestelediği ...devamı...

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10

Copyright - Tarım Kütüphanesi - 2007